Időjárás

Míg a fiatalok győztek, addig a felnőttek veszítettek

Pénteken az U-16-os gárda mérkőzött meg a Körösladány hasonló korú gárdájával. A Ványai gyerekek 2-0 arányba győztek! Szombaton a felnőtt mérkőzés előtt, az U-19 gárdák mérték össze erejüket. A Dévaványai csapat esélyt sem adott a vendégeknek 10-0 arányban diadalmaskodott! Itt külön kiemelném, hogy az U-19-es csapat kezdőjében 7-játékos pár hónapja még a serdülő csapatban is szerepelt.

Ráadásul egyetlen egy túlkoros játékos sem játszott a csapatunkban szombaton(a szabályok értelmében akár 5 túlkoros is játszhat)! Ha a játékosok fejlődése töretlen marad biztosítva lesz a néhány év múlva a minőségi utánpótlás a felnőtt csapat számára! A gratuláció jár az utánpótlás csapataink játékosainak! A legnehezebb dolga a hétvégén a felnőtt csapatnak volt, mert a nyáron a komplett csapatot lecserélő, és 15 új játékost igazoló körösladányi csapat az osztály egyig legjobb csapata volt az ellenfél!

A mérkőzés érdekességét az adta hogy két saját nevelésű játékosunk az ellenfél színeiben tért vissza. Az már külön érdekesség volt hogy az ellenfél edzőjének döntése értelmében egyetlen egy Körösladányi nevelésű játékos sem kapott helyet a kezdőben!! A mérkőzés tapogatózó játékkal kezdődött majd egyre jobban átvette a mérkőzés irányítását a vendég csapat. Az első helyzet a 10. perc környékén a vendégek előtt adódott amikor is jobb hátvédünk rossz helyezkedését kihasználva balról kissé kisodródott szögből a kapunk mellé helyezett az ellenfél bal szélsője. 

A 18. percben úja a jobb védőnk helyezkedett rosszul a balszélső levitte a labdát az alapvonalig, vissza gurított, középen volt játékosunk Kéki Cs. érkezett a legjobban és pár lépésről a kapunkba helyezett. A félidő felétől kiegyenlített lett a játék helyzet nélkül csordogált le a félidő! A második félidőt nagyon jól kezdtük egy bal oldali szöglet után Szabó Peti fejelhetett tisztán a pontos erős fejest hatalmas bravúrral védte a vendég kapus. Az 52. percben egy szép Adamecz-Barna kombináció után a vendégek leghátsó embere már csak szabálytalanul tudott szerelni a büntető területen belül.

Járt a jogos büntető! A büntetőt Hrabovszki Ákos lőtte. A bal kapufa mellé lőtt félmagas büntetőt a vendégek kapusa gyors vetődéssel kivédte. A kihagyott büntető kissé vissza vetette csapatunkat,de ekkor teljesen kiegyenlített játék folyt a pályán igazán nagy helyzetek nélkül. A mérkőzés fordulópontja a 77. percben volt amikor is Somogyi Tomi sárgalapot érően szabálytalankodott, sajnos neki akkor már volt egy lapja, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Az utolsó 10 percben 10 emberrel már nem volt esély az egyenlítésre sőt a kinyíló csapatunkat két gyors kontrával mattolta a vendég csapat 2 alkalommal is így kialakult a 0-3.

Összességében szinte csak helyi nevelésű játékosokra támaszkodó csapatunk helyt állt az íróasztalnál kiválogatott zömében magasabb osztály is megjárt játékosokkal felálló vendég csapattal szemben! A mérkőzés forduló pontjából (kihagyott büntető)rosszul jött ki csapatunk, a kiállítással meg megpecsételtük a "sorsunkat" ezek a hibák egy erős csapattal szemben nem férnek bele! A két csapat céljai, lehetőségei merőben eltérnek, de ezzel a szombatom mutatott játékkal hazai pályán sok csapatnak okozhatunk még fejtörést!